Rädda ditt skelett

|11/08, 2018

Rädda ditt skelett

Rädda ditt skelett

God morgon!

I torsdags var det högsommar men nu knackar hösten på dörren :)

Jag vill ju inspirera dig till en bättre hälsa som du vet och känner du till att D-vitamin är beroende av andra näringsämnen för att kroppen ska få ett fullgott upptag? Precis som att till exempel C-vitamin hjälper till att öka upptaget av järn.

Magnesium krävs för att öka upptaget av kalcium i tarmen, kalcium behövs för att föra ut D-vitamin i blodbanan.

Och K2 behövs för att hjälpa D-vitamin in i benstomme/skelett. För optimalt upptag och omsättning av D-vitamin så behövs alltså alla dessa näringsämnen (Magnesium, kalcium, K2 och D-vitamin).


Men i sommar har vi verkligen fått i oss D-vitamin och många börjar sen till hösten att ta Vitamin D3.

Men vad många inte känner till att om man tar mer D3 så behöver man mer av Vitamin K2 för att optimera de bra effekterna.

Vitamin K2 aktiverar ett proteinhormon som kallas osteokalcin, som produceras av osteoblaster(betraktas traditionellt som de celler som bildar benmatrix och mineraliserar denna, dvs bildar vårt skelett)
, vilket behövs för att binda kalcium i benstommen.

Osteokalcin tycks också bidra till att förhindra att kalcium sätter sig i dina artärer. För samtidigt som kalcium är bra för dina ben är det inte så bra för dina artärer, vilket kan bli förkalkade. K2 hjälper till att skydda dina blodkärl från att förkalkas av höga kalciumnivåer. 

Som med ProVital-K2 där det även finns en antioxidant(bioflavonoid komplex) i som hjälper till att hålla blodkärlen mer rena men det finns även lite Magnesium i för att optimera för K2.

Vitamin D3 hjälper kroppen att absorbera kalcium, medan vitamin K2 riktar kalciumet till där i skelettet det behövs.

Jag vill att du ska förstå sammanhanget och inse att nu under vintern så är det bra för dig att börja med ProVital-K2 + Vitamin D3.
Och det är därför vi erbjuder att man får Vitamin D3 på köpet om man prenumererar på ProVital-K2. Läs mer här.


Många fördelar även för hjärthälsan
En av de fördelarna med att optimera dina nivåer av vitamin D3 är att du kommer att uppleva en mängd positiva “biverkningar” – även utöver din benhälsa.

I forskning som presenterades vid konferensen European Society of Hypertension i London, där forskare studerat effekterna av tillskott med vitamin D3 på hjärthälsa rapporterades att man upptäckt att patienter med högt blodtryck kan uppleva betydande förbättringar i sitt tillstånd genom att ta vitamin D3.

Både vitamin D3 och vitamin K2 är viktiga för din hjärthälsa, eftersom de arbetar tillsammans för att öka Matrix GLA protein (eller MGP), det protein som ansvarar för att skydda dina blodkärl från förkalkning.

Minskar risken med en fjärdedel
Forskarna har – för att studera kostnadseffektiviteten av olika åtgärder för att förebygga frakturer hos kvinnor i åldern 50 plus, vilka genomgått klimakteriet – bland annat forskat på teorin att vitamin K har en roll i primär prevention av frakturer.
De fick veta att kombinationen vitamin K1, vitamin D3 och kalcium kunde minska sannolikheten att drabbas av fraktur med hela 20 procent. Tog man däremot kombinationen vitamin K2 och vitamin D3 minskade risken med 25 procent.

Så häng på nu i höst och få i dig detta.

Fr.o.m. nu får alla prenumeranter på ProVital-K2 med Vitamin D3 på köpet(fraktkostnad på endast 35kr tillkommer) under hösten/vintern i totalt 8 månader. Många har redan detta upplägg och är riktigt nöjda med det. Och är du redan prenumerant på ProVital-K2 så är det bara mejla mig att du vill ha med D3 under hösten i din nästkommande leverans.

Är du helt ny så får man dessutom den första burken av ProVital-K2 till halva priset och alltså Vitamin D3 också om man anger D3 som meddelande i kassan sen. Gäller 1 gång per person.

Det är flera som har sagt att de inte känner sig så tröttna och slitna på hösten/vintern när de kör med D3 och ProVital-K2.

Det är ett riktigt bra mervärde med ProVital-K2 att du har magnesium och antioxidanten däri + att du som prenumerant får den bästa sortens D3 under höst/vinter separat...då det behövs som mest.

Ok, ha en riktigt fin lördag och det får nog bli en promenad nu.

Kram
Niclas

PS: Haka på erbjudandet här och få D3 på köpet om du börjar med ProVital-K2. Ange D3 som meddelande i kassan sen.