Viktigt, Hur du får bort den farliga stressen i kroppen med 3 enkla steg

|7/03, 2019

Viktigt, Hur du får bort den farliga stressen i kroppen med 3 enkla steg

Hej!

Jag har lyssnat på Mark Robert Waldman som är en neurovetenskapsforskare och som har skrivit 14 böcker i ämnet.

Det jag vill lära ut till dig är ett nytt sätt för dig att lugna ner hjärnan/kroppen och dina tankar i vardagen och på så vis kunna hitta ett mer fokus men framförallt att du kan få ner den farliga stressen i kroppen.

Du har säkert hört mycket om olika andningsövningar där man ska andas in djupt och sedan ut på olika sätt för att bli lugnare.

Men Mark menar att det finns ett bättre sätt att lugna/stressa ner kroppen, för han menar att man istället får igång kroppen än att lugna ner den om man tex. kör många djupa in- och utandningar.

Vad ska man göra istället då? Jo, Mark delar in det i 3 enkla steg som man kan utföra på jobbet framför datorn eller varsomhelst.

De 3 stegen är:

1. Ta högra handen och "lägg" den mitt på brösten och den vänstra handen på magen.
Sedan andas du precis som vanligt med slutna ögon och tänker på hur du andas helt naturligt. Gör så några gånger och tänk hur du blir lugnare.

2. Sedan framkallar du en gäspning och gör detta ett par gånger (prova gärna upp till 10 ggr:) och detta kommer få dig lugnare och du kommer kunna notera att om du haft någon oro eller stress för något så kommer det att minska. När din hjärna och sinne börjar slappna av och få mer "ro" så kommer du att bli mer närvarande i "nuet". Och det är väldigt trevligt. Gäspning väcker verkligen dig, säger Mark Waldman.

3. Rulla huvudet jättesakta. För ner hakan mot bröstet och börja "rulla" huvudet ett varv jättesakta i ca 60 sek. 
Gör du det riktigt sakta så kommer du känna spänningar och lite "knak" här och där och hjärnan kommer uppfatta dessa ställen och med tiden sen så blir du bättre där(för rullar du huvudet för fort så registrerar inte hjärnan dessa ställen). Likaså kan du göra på samma sätt med dina skuldror. Ha tanken att du ska känna de positiva känslorna i kroppen som uppstår. Tex. du kanske "ryser" till behagligt när du gör detta.

Du kommer att bli mer självmedveten om din kropp.

Kan du få till detta 1 gång i timmen så kommer du vara mer fokuserad på dagarna och känna mindre stress.
Men tänk såhär: Att du börjar 1gång/dag att göra punkt 1 med endast en andning och punkt 2 med endast en längre gäspning och att du rullar huvudet jättesakta 1 gång/dag och tänker på det positiva du känner.

Mark menar att detta kommer minska din stress rejält. Han säger också att är man mycket stressad så har man 8ggr större risk att få en hjärt-och kärlsjukdom.

En sak du kan göra i tillägg till din övning är att när du har gjort färdigt punkt 3 eller håller precis på att bli färdig så ska du ställa en fråga som lyder:
Vad är ditt djupaste innersta värde?
Skriv ner det första ordet som kommer upp på en bit papper. Mark menar att de nu inom neurovetenskapen har bevis på att ordet du kommer upp med ... kommer att slå på 1.200 stressreducerande gener," säger Waldman

Testa gärna detta :)

Jag känner mig mindre stressad av detta och ska börja göra detta varje dag nu.

Kram

Niclas


PS: När det gäller hjärt- och kärl så vill jag alltid delge dig om jag har något bra att säga som kan hjälpa dig.
Just stress men även att oroa sig i onödan ska man inte underskatta så testa verkligen de 3 stegen ovan.

Och tar du även ProVital-K2 och Krill dagligen på detta så kan du förebygga hjärt- och kärlsjukdomar med.