Den Optimala dieten för att minska sjukdomar och maximera en hälsosam livslängd

|16/03, 2018

Den Optimala dieten för att minska sjukdomar och maximera en hälsosam livslängd

God morgon,

Nu tänker jag delge dig vad Valter Longos forskning ”säger” om vad du ska äta till vardags.

Om du missade förra inlägget så läs gärna det först.

För att göra det extra tydligt så är det inte Valters forskning kring ”fasta” jag går in på idag. För reducerar man sitt intag kroniskt med 20% per dag(alltså varje dag för alltid) så är inte det bra för dig. Utan det är ”stötvis” under året som gäller och jag kommer gå igenom vad den senaste forskningen säger om detta sen.

Vad ska du då äta i vardagen? 

Det optimala du ska äta för att minska sjukdomar och maximera en hälsosam livslängd i enlighet med Valter Longo är:

  • Kosthållning som innebär att man äter 100% växt- och fiskbaserad diet där man begränsar sitt fiskintag till 2 eller 3 portioner i veckan och undviker fisk med hög kvicksilverhalt såsom tonfisk, svärdfisk, makrill och hälleflundra.
  • Är du över 65 år och börjar förlora muskelmassa, styrka och går ner i vikt, så ät mer av fisk. Och lägg till animaliskt protein(alltså de proteinsorterna som visats sig vara ett vanligt intag för befolkningar som har rekord i att leva länge) såsom ägg och speciella ostar: fetaost och pecorinoost och yoghurt gjord av getmjölk, allt detta är alltså vanlig mat i områden där man har levt ett extra långt liv!
  • Förbruka 0,31g-0,36g protein per "pound" (0,45kg) kropsvikt och dag...allså 1 kg är ca. 2.2 pound. Tex. Om du väger 85 kg så är det  85x2,2= 187 pound och således max 0,36gx187= 67,3 gram protein per dag enligt Valter Longo som räcker. (Läs mer om protein i annat inlägg här)
  • Om du är över 65 år så kan du öka proteinintaget med 10-20% (5 till 10 gram ytterligare per dag)
  • Dieten ska vara fri från rött kött, vitt kött och ost(för oss under 65 år) förutom protein från fisk, växtproteiner såsom baljväxter och nötter etc.
  • Minimera socker och dåligt fett och maximera bra fett och komplexa kolhydrater. Dieten ska vara rik av bra omättat fett såsom olivolja, lax, mandlar och valnötter men så lite intag som möjligt av mättat fett och ”transfetter” som tex. finns i kakor, chips, pommes och snabbmat. Och kolhydraterna ska komma från fullkornsbröd, baljväxter(ärtor, bönor, linser och jordnötter) och grönsaker. Och hålla nere intaget på pasta, ris, vitt bröd, frukt och frukt juicer. (Så tex. gör du gröna smoothies så ökar du det gröna i dem som jag har sagt och håller innehållet med frukt begränsat)
  • Valter säger att du ska ta en multivitamin- och  mineralpiller plus Omega 3 som en försäkring. Och i förra inlägget så kollade jag upp om det jag erbjuder är just detta och tar man 1 av varje av ”mina” vitaminer så får man i sig exakt det Valter Longo menar att man ska inta utöver maten. Alltså ta MenaQ7-ProVital-K2 + Superba på morgonen och ta multivitaminen i samband vid lunch eller senare vid middagen(går bra på morgonen med). + 1 extra D3 under vinterhalvåret (Multivitaminen innehåller också D3 men på vinterhalvåret så är ytterligare extra D3 kanon)

Och där har du vad du ska äta till vardags enligt Valter Longo!

Valter Longo menar att vi ska välja ingredienserna från ovan nämda utfifrån var vi härstammar ifrån. Så tex. havregrynsgröt är inte fy skam för oss och likaså ägg, ärtor, vita- och bruna bönor tex. Ja, du förstår.

Men jag ska också gå igenom hur du ska äta i vardagen enligt Valters forskning. Ja, när och hur många gånger under dagen du ska äta beroende på hur läget är för just dig. Men det blir i nästa vecka kan jag tänka mig.

Ha en fin fredag och kom ihåg att ta dina vitaminer :) !

Kram

Niclas

PS: Införskaffa dig vitaminerna nu så att du får en försäkring att du inte har brist på något. Som tex. vår multivitamin, en dam hade dåligt med B12 innan och bara efter 4 månaders användning så fick jag höra att B12-värderna är normala för henne igen. Ja, alltså vitaminerna fungerar och testa en period själv om du är tveksam.

Steg 1. Börja prenumerera så får du alltid hem (ingen bindningstid)

1. MenaQ7-ProVital-K2

2. Superba Krill

3. Multivitaminen

Steg 2. Ta vitaminerna på morgonen, ja de kompletterar varandra så du kan ta alla samtidigt, eventuellt ta multivitaminen separat lite senare på dagen.

Steg 3. Glömmer du någon dag så är inte det hela världen...men se till att vara så kontinuerlig som möjligt.