Vitamin K2 förbättrar arteriell styvhet i njurtransplanterade patienter.

|29/01, 2018

Vitamin K2 förbättrar arteriell styvhet i njurtransplanterade patienter.

Godmorgon,


Ny vecka, nya möjligheter :) 


I förra veckan var jag i Italien på jobb och då blev det varken träning eller att vara så nyttig och jag glömde mina vitaminer hemma, men det är inte hela världen att man missar några dagar.


Men nu är det som det ska igen! Och jag är hemma och kan köra på + ge dig bra info igen.


Igår kväll gjorde jag i ordning mina gröna smoothies och fyllde upp i mina nyinköpta småflaskor.

Se bilden längst ner här.


Jag brukar dela info när det kommer in nytt om K2 och nu har det kommit in bra info igen om just den formen K2 som jag erbjuder i MenaQ7ProVital-K2 

Och denna gång är det en studie gjord med 60st njurtransplanterade patienter...


Artikeln finns här på engelska och är lite svår att översätta för mig och jag har översatt här det mesta så gott jag kan, i korta drag...sluta inte med MenaQ7ProVital-K2 för det fungerar.

(Om du tar blodförtunnande medicin och vill börja så ska du kolla med din läkare först)


Översättningen:

Vitamin K2 förbättrar arteriell styvhet i njurtransplanterade patienter.


En ny studie av njurtransplanterade mottagare, en grupp som visade sig uttrycka vitamin K-brist, undersökte man huruvida K2-tillskott skulle kunna korrigera denna brist och om det skulle kunna förbättra arteriell styvhet. 

Studien har publicerats i Journal of the American Society of Hypertension.

Denna studie utvärderades för att se om det finns en association mellan vitamin K2-tillägget och förändringen i både subklinisk vitamin K-status och indexer av artärstyvhet bland 60 njurtransplanterade mottagare med stabil transplantatfunktion .

Resultaten visade att 8 veckors intagande av MK-7-tillskott som MenaQ7 (exakt den som finns i MenaQ7ProVital-K2)
associerades med signifikant förbättring av artärstyvhet och 24-timmars perifera och centrala tryck. Den genomsnittliga minskningen av cfPWV var 1,4 m / s, vilket var långt över minskningen av 1 m / s rekommenderad för en kliniskt relevant vaskulär effekt.


Enligt forskarna har tidigare observationsstudier visat att förekomsten av subklinisk vitamin K-brist har rapporterats vara så hög som 80% i njurtransplantationspopulationen. Vidare associeras vid N-transplantatmottagare, K-vitamininsufficiens, uttryckt som en hög cirkulerande nivå av dp-ucMGP (defosforylerad-okarboxylerad matris Gla-protein eller "inaktiv" MGP, ett K-beroende protein) oberoende med ökad risk för dödlighet . Några studier hittills har emellertid inte behandlat huruvida vitamin K-tillskott kan leda till förbättrade resultat efter njurtransplantation.


Dessutom förbättrade MK-7-tillskottet vitamin K-status, vilket representerades av minskningen av dp-ucMGP-koncentrationer. En positiv korrelation var närvarande mellan reduktionen i artärstyvhet, en surrogat av tidig kardiovaskulär sjukdom och den cirkulerande koncentrationen av dp-ucMGP, en markör för subklinisk vaskulär vitamin K-brist och förkalkning.


Huvud slutsatsen var att bland njurtransplantatmottagare med stabil graftfunktion var vitamin K2-tillskott associerat med förbättring av subklinisk K-brist och artärstyvhet. Enligt forskarna stöder resultaten från denna studie hypotesen att subklinisk vitamin K-brist kan vara en modifierbar kardiovaskulär riskfaktor och kan förbättra sig med MK-7-tillskott.


"Medan tidigare kardiovaskulär studie hos friska postmenopausala kvinnor visade en förbättring av arteriell elasticitet efter 3 års tillskott, var resultaten som samlades in i detta försök speciellt imponerande, eftersom den statistiskt signifikanta effekten sågs väldigt snabbt", säger Dr. Katarzyna Maresz, president för International Science and Health Foundation. "Efter bara 8 veckor MK-7-tillskott reducerades låg K-status som representerades av dpucMGP-nivå betydligt med 55,1%. Dessutom var tillskottet associerat med en 14,2% minskning i medelvärdet cfPWV.


"Man kan anta att längre MK-7-tillskott kan leda till ännu bättre resultat och säker förbättring av kardiovaskulära utfall hos njurtransplanterade patienter", tillägger Maresz.

Ok, hoppas du förstod det mesta men att just få artärerna mindre "hårda" och mer elastiska är en stor sak. Tex. om artärer är elastistiska så finns möjligheten för artären att kunna stretcha vid varje pulsslag. Så det finns en rad fördelar för dig att inta rätt K2 som du kan läsa mer om här">https://vitaminotek.com/front-page/provital-k2-prenumeration">här.


Ha en riktigt bra vecka nu och på onsdag kommer jag göra ett inlägg om den andra oljan jag nämnt lite om tidigare, de som följer min bok nu börjar få resultat redan och få mer energi! Det är ju strålande :) 


Kram 


Niclas


PS: Har du ej börjat med MenaQ7ProVital-K2 så kan man göra det och få första burken till halva priset om du väljer prenumerationsalternativet här.



Häng på mitt nya tänk nu, det fungerar redan för många andra också :)